L. Simon Lászlót választották meg a Tokaji Írótábor elnökének

Szépirodalmi Figyelő hírlevél szif at lists.racio.hu
2020. Jún. 25., Cs, 11:34:00 CEST


L. Simon László József Attila-díjas írót, országgyűlési képviselőt, korábbi kulturális államtitkárt választotta keddi ülésen elnöknek a Tokaji Írótábor Egyesület. L. Simon László Szentmártoni János József Attila-díjas költőt, az MMA tagját váltotta az elnöki székben, aki Erős Kinga József Attila-díjas kritikussal együtt továbbra is az elnökség tagja marad.

L. Simon László újságírói kérdésre válaszolva elmondta, 1996 óta aktív tagja a Tokaji Írótábornak, s megtiszteltetés, hogy a közel ötvenéves programsorozat és szervezet vezetője lehet, s a kultúrpolitikai munkája mellett igyekszik minél több fiatal bevonásával dinamizálni az írótábor szakmai munkáját. Különösen szeretné, ha 2022-ben az ötvenedik Tokaji Írótábor az évfordulós megemlékezésen túl a magyar literatúra presztízsének növelését szolgáló nagy nemzeti irodalmi ünnep lehetne. Ebben partnerként az egyesületben szintén aktív Posta György polgármesterre is számítanak.

Az idei írótábort 2020. augusztus 17-20. között rendezik meg, témája a trianoni békediktátum és annak irodalmi hatásai, következményei.



További információk a(z) Szif levelezőlistáról