A velencei uszoda építéséről - 2019.12.19.

Látószög hírlevél latoszog at lists.racio.hu
2019. Dec. 19., Cs, 15:40:51 CET


Kedves Olvasóink!

A sajtóban is megjelent hírek szerint a Gerhard Ákos velencei polgármester kezdeményezésére a Fejér Megyei Kormányhivatal átmenetileg leállította a velencei uszoda építését.

Az ügyben számos újságírói és lakossági megkeresést és kérdést kapott a térségben élő és dolgozó L. Simon László országgyűlési képviselő. Képviselő úr ugyan nem ért egyet a velencei polgármester lépésével, de tiszteletben tartja a döntését, ezért csupán pár dologban és néhány felvetett kérdésben szeretné egyértelművé tenni az álláspontját, amit idézünk:

“- Az uszoda építése közérdek, hamisak azok az állítások, hogy gyermekeink a Velencei-tóban is megtanulhatnak úszni. A térségben élők elemi érdeke a sport- és az oktatási infrastruktúra fejlesztése. A Velencei-tó környékén nincs olyan egész évben használható fedett uszoda, ahova a környéken élő több tízezer ember beírathatná gyermekeit, unokáit úszótanfolyamra, ahol biztos úszástudásra tehetnek szert, illetve ahol maguk is sportolhatnának.

- Az uszoda építését a kormány is támogatja a jóváhagyott TAO programmal. A politikai támogatást az is jól mutatja, hogy a létesítmény alapkövét Kásler Miklós miniszter és Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos társaságában tették le.

- Hamisak azok a vádak, hogy a kormányhivatal politikai döntést hozott volna az új, ellenzéki vezetésű városvezetés megsegítése érdekében, azért, hogy ellehetetlenítsék a beruházást. A kormányhivatal hatóság és nem politikai testület, ezért ezeket a vádakat határozottan visszautasítom. Amennyiben az építtető vagy a kivitelező kifogásolja a döntést, a megfelelő jogorvoslati lehetőségek kihasználását tartom egyedül járhatónak egy jogállamban.”

Ugyanakkor L. Simon László elolvasta az építtető önkormányzati cég nyilatkozatát is, amit megfontolandónak tart. A nyilatkozat itt érhető el:

http://www.velenceplus.hu/

Üdvözlettel:
L. Simon László képviselői kabinetje
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.racio.hu/pipermail/latoszog/attachments/20191219/48b64edb/attachment.html>


További információk a(z) Latoszog levelezőlistáról