Kormányzati támogatás 20 Fejér megyei településnek

Latoszog latoszog at lists.racio.hu
2015. Dec. 29., K, 12:41:37 CET


Kormányzati támogatás 20 Fejér megyei településnek
(Sajtóközlemény, 2015. december 29.)

A kormány a sikeres gazdaságpolitikájának köszönhetően, az év végén több mint 18 milliárd forintot csoportosított át 135 önkormányzat feladatainak a plusz támogatására. A Fejér megyei kormánypárti képviselők munkájának eredményeként 20 itteni település, összesen 1152 millió forint többletforráshoz jut.

A kormány december végén döntött arról, hogy az államháztartásról szóló törvény által biztosította jogkörénél fogva 135 önkormányzat számára biztosít pluszforrást azok feladatainak ellátásához. Az összesen több mint 18 milliárd forintos keretet a települések többek között a helyi infrastruktúra fejlesztésére, iskolák, óvodák, könyvtárak, közösségi és sportlétesítmények felújítására, tervezésére, építésére, illetve viharkárok rendezésére is fordíthatják.

A Fejér megyei kormánypárti képviselők munkájának köszönhetően 20 település 1152 millió forint pluszforráshoz jut a döntés révén. Alcsútdoboz működési célú támogatásra 10 millió, Baracska útburkolatcserére és csapadékelvezetésre 10 millió, Dég tűzvízvezeték kiépítésre 10 millió, Kajászó óvodafejlesztésre, vízelvezetésre és burkolatcserére 30 millió, Káloz szennyvízcsatorna fejlesztésre 32 millió, Mány szociális bérlakás vásárlásra 10 millió, Tabajd járdaépítésre és óvodafejlesztésre 15 millió forintot fordíthat. Út- és járdaépítésre költhet Csabdi 15 millió, Csákvár 50 millió, Felcsút 40 millió, Gárdony pedig 100 millió forintot. Viharkárok helyreállítására kapott Gyúró és Vereb 15-15 millió forintot, míg Vál a neki megítélt 40 millió forintból nemcsak erre, de ingatlanvásárlásra is költhet. Bicske sportfejlesztésre, épületrekonstrukcióra és közterület felújításra 300 millió, Kápolnásnyék településközpont rehabilitációra 200 millió, Lovasberény tájház fejlesztésre 10 millió, Mór iskolaépítésre 200 millió, Nagyvenyim könyvtár-közösségi ház felújításra 40 millió, Tordas pedig sporttelepfejlesztésre 10 millió forintot fordíthat a december végén megítélt plusz kormányzati támogatásnak köszönhetően.

– Régóta dédelgetett álom válhat valóra a kormány rendkívüli támogatásának köszönhetően Kápolnásnyéken, ahol a 200 millió forintos pluszforrás révén végre elindulhat a településközpont rehabilitációja. Ez ugyanúgy nemcsak a helyben élőket fogja szolgálni, mint a Gárdonyban, szintén ebből a forrásból megvalósítható infrastruktúrafejlesztés, hanem a Velencei-tóhoz érkező turistákat is. A két település összesen 300 millió forintos kormányzati támogatásra tehát úgy is tekinthetünk, ami a turizmus fejlesztését szolgálja – mondta L. Simon László, Fejér megyei országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség államtitkára.

– A kormány ezúttal olyan fejlesztéseket is támogat, amelyeket az önkormányzatok, olykor saját lehetőségeik tekintetében a végsőkig elmenve indítottak el, vagy nemcsak az adott településen élők számára fontosak. Bicske esetében pedig a kormány azt is méltányolta, hogy a migrációs válság idején, az itteni befogadó tábor révén, az egyik legnagyobb nyomás nehezedett a városra. A pluszforrásból a közterületek megújítása mellett, az MLSZ által indított fejlesztés önkormányzati önrészét fedezik, illetve végre rendezhetik a településközpontban található, ronda, szocreál épület sorsát – fejtette ki Tessely Zoltán, a bicskei körzet kormánypárti országgyűlési képviselője.

– Fontos számomra, hogy a kormány Mórra, és az itt élő emberek igényeire és problémáira is figyel. A Mór-Csókakő kerékpárút átadása után megint van minek örülnünk – tette hozzá Törő Gábor országgyűlési képviselő.
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://lists.racio.hu/pipermail/latoszog/attachments/20151229/d9265290/attachment.html>


További információk a(z) Latoszog levelezőlistáról